نظرات اقتصادی

نظرات اقتصادی

بررسی معضلات اقتصادی
نظرات اقتصادی

نظرات اقتصادی

بررسی معضلات اقتصادی

نقش تعاونیها درتوسعه اقتصاد کشاورزی ونگاهی براقتصاد گیلان:

مختصری برمسائل ومشکلات اقتصادی درهرجامعه وارائه راهکارهای مناسب:

تولید محصولات کشاورزی به شیوه علمی ومکانیزه نیازمند نیروهای کار آموزش دیده وماشین آلات مختلف کشاورزی می باشد که یک کشاورز نه قادر است ونه ازنظراقتصادی مقرون بصرفه است که به چنین عملی مبادرت ورزد.لذا تنها راه موجود برای افزایش تولیدات کشاورزی وکاهش هزینه های تولید شکل گیری تعاونیهای کشاورزی می باشد که کشاورزان با تشکیل این تعاونیها قادر خواهند بود نسبت به تهیه اینگونه ماشین آلات اقدام نمایند.

تعاونیهای کشاورزی ضمن اینکه ابزاروماشین آلات ونیز کودوبذرودیگر احتیاجات آنان را دراختیار شان قرار می دهد. حتی می تواند نسبت به خرید وفروش محصولات کشاورزی نیز مبادرت ورزد. ضمنا" می تواند کالاهای مورد مصرف این کشاورزان را به قیمت مناسب تهیه ودراختیار آنان بگذارد.

اما قبل از تشکیل تعاونیهای کشاورزی بایستی فرهنگ سازی شود وکشاورزان را به اهمیت این تشکل واقف نمود.بایستی کشاورزان را تشویق نمود که درجهت تسطیح اراضی خود اقدام نمایندزیرا زمینهای خرد وکوچک از نظر کاشت وداشت وبرداشت مشکلاتی را درپی دارد .وآبیاری این گونه اراضی بعلت کوچک بودن به شیوه مکانیزه امکان پذیر نمی باشد.کشاورزان را بایستی با فرهنگ کشت بصورت تعاونی آشنا نمودواهمیت این شیوه کشت را به زبانی ساده وقابل فهم برای آنان توضیح داد.

یکی از مهمترین فواید کشت نعاونی علاوه براینکه ماشین آلات کشاورزی بسهولت دراختیار کشاورزان قرار می گیرد سبب جلوگیری ازتخلفات آبیاری می باشد که درکشتهای سنتی وجوددارد که دربعضی ازمواقع خسارات جانی ومالی را بدنبال داشته است.

کشاورزی بصورت منظم وسازمان یافته یکی از شیوه های علمی کشاورزی است که سبب افزایش تولیدات کشاورزی وکاهش هزینه های تولید ونیز یکسان سازی قیمتها را بدنبال دارد که می تواند نقش مهمی درشکوفائی ورونق اقتصادی کشور ایفانماید.

+ نوشته شده در  شنبه هفدهم اردیبهشت 1384ساعت 6:1  توسط محمدرضا عادلی مسبب کودهی  |  نظر بدهید

وقتی که از اقتصاد گیلان صحبت بمیان می آید ذهنها متوجه اقتصاد کشاورزی دراین استان میشود.

درزمان گذشته که صنعت درایران رشد نداشت واقتصاد ایران برمبنای تولیدات کشاورزی شکل گرفته بود کشاورزی درگیلان به سبب موقعیت مناسب آب وهوائی وجغرافیائی ازدیگر مناطق کشور ازرونق بهتری برخوردار بودونیروهای انسانی فراوانی را می طلبید .نیروهای کارفراوان ازدیگر مناطق به این استان مهاجرت ومشعول بکار می شدند.

اما با رشد تدریجی صنعت درایران. کشاورزی متناسب با آن رشد پیدا نکردوبصورت سنتی باقی ماند. واقتصاد گیلان که فقط برمبنای کشاورزی شگل گرفته بود وبه صنعت بهائی داده نشده بود با رکود روبروگردید.

روستائیان این استان نیز که خود زمانی برای نیروهای کار دیگر استانها اشتغال ایجاد می نمودند خود محتاج به اشتغال دردیگر استانها گردیدند.وبرای دست یابی به کار به دیگر مناطق کشور مهاجرت نموده که کماکان ادامه دارد.

اگر بطریقی علمی ازروندخروج روبه رشد نیروهای کار کشاورزی این استان جلوگیری بعمل نیایدچه بسا ممکن است از نظر اقتصادی بخصوص درزمینه کشاورزی که اکنون ققط افراد کهنسال مشغول کشاورزی هستند لطمات جبران ناپذیری متوجه این استان گردد.

زیرا افراد کهنسال که توانائی کشاورزی را ندارندنسبت به تغییر کاربری زمینهای خود اقدام نموده ویا اینکه زمینهای خودرا به افرادی که که از آن درجهت غیر کشاورزی استفاده می نمایند می فروشند.

اگر اوضاع بهمین طریق ادامه پیدا کند چه بسا ممکن است کشاورزی درگیلان روبه نابودی رفته واقتصاد گیلان دچار خطرات فاحشی گرددکه بسیاری ازمسائل ومشکلات را درپی دارد.که بایستی راهکاری موثر ومفید برای برون رفت ازاین معضل ارائه گردد.

مهمترین آنها خارج نمودن کشاورزی گیلان ازشکل سنتی بصورت مکانیزه وعلمی می باشد که باعث کاهش هزینه های تولید وافزایش میزان تولیدات کشاورزی می گردد.ونیز سبب جذب نیروهای کار آموزش دیده وباسواد می گرددکه این موضوع انگیزه بیشتری برای جوانترها فراهم می کند که به سمت تولیدات کشاورزی گرایش پیدا نمایند.

+ نوشته شده در  جمعه شانزدهم اردیبهشت 1384ساعت 6:26  توسط محمدرضا عادلی مسبب کودهی  |  یک نظر

 
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد