ایران اکونومیست:گروه اقتصادی- رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: با
پس از عرضه "جو هسته ای" در کشور این بار نوبت به "برنج هسته ای" رسید، برنجی که در صورت کشت انبوه، تولید برنج در کشور را حداقل یک تا دو تن در هر هکتار نسبت به ارقام بومی افزایش می دهد.
پس از پنج سال تلاش و تحقیق با استفاده از فناوری انرژی هستهای برای نخستین بار در کشور نوع جدیدی از برنج در گیلان تولید شد.
عباس شهدی کومله رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور مقاوم بودن در برابر آفت کرم ساقه خوار برنج، میزان کودپذیری بالا، افزایش عملکرد و کاهش مصرف سموم شیمیایی را از مهمترین مزایای این محصول عنوان کرد و گفت: برنج هسته ای به دلیل داشتن ساقههای کوتاه و مقاوم، میزان مصرف آب را 60 تا 70 درصد نسبت به ارقام محلی کاهش و میزان محصول را تا یک تن در هر هکتار افزایش میدهد.وی اظهار داشت: این نوع برنج در بین محققان به عنوان برنج پاکوتاه معروف است، قابلیت باروری زیادی دارد و از هرگونه آفت مصون است زیرا قد کوتاه آن باعث می شود که برنج در شرایط مطلوبی تغذیه کند.این مقام مسئول در مرکز تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه دوره رشد برنج هسته ای همانند سایر برنجها است، خاطرنشان کرد: این نوع برنج که تغییرات ژنتیکی در آن صورت گرفته را می توان در تمام نقاط کشور کشت کرد.شهدی با اعلام اینکه تحقیقات بر روی برنج هسته ای در مؤسسه تحقیقات برنج با همکاری سازمان انرژی هسته ای بوده است، افزود: این تحقیق دستاورد خوبی برای بخش کشاورزی به ارمغان آورده و تولید برنج هسته
ای در سطح گسترده ای در کشور دنبال می شود.